/ Stalking / About Jujur Entry

January 22, 2016


Salam 'alaik,

So, we meet again. Hye !

Malam ni saja aku bukak blog, takde niat pun nak update malam ni. Tapi tu lah, nak kasi describe pasal seketul manusia yang comel ni.

Lagi pun nak cakap about one entry yang mana ia merupakan luahan hati yang terletak jauh dilubuk hati.

Faham tak ? Ke faham ? Haha

Nak tahu entri dia ? Last nanti aku kasi link blog dia. Lepas tu, korang stalk la tanah jajahan dia. Hihu

okey, yang aku faham pasal entri dia ni, dia macam sebuah luahan yang tidak pernah diceritakan dekat sesiapa. Right ?

Then, aku suka ayat ni,

Kisah yang biasa biasa dari insan yang biasa biasa. - Nik.

Ya, ia hanya sebuah kisah seorang manusia yang saling berkenalan di laman sosial, tukar no fone, sebab saling percaya.

Jadi, bila dah dapat kepercayaan, jangan hancurkan ia.

Ibrah yang aku dapat lagi, jangan taruk cinta ajnabi sebagai suatu yang penting. Kejar cinta Ilahi dulu.

Belajar rajin rajin. sibuk kejar ajnabi, pelajaran pun diabaikan. Last last kelaut.

Kadang aku terfikir, kenapa kita dah lepaskan dia, tapi dia datang semula. Setelah lama aku lupakan dia. Sakit.

Tapi entri dia ni ajar aku yang jangan terlalu layan perasaan hingga lupa Ilahi. Tanggungjawab.

Terus bergantung pada Tuhan. Berdoa, pohon kepada Dia. Dia tahu apa yang terbaik untuk setiap hambanya.

Walau apa pun jadi, teruskan berdoa. Kadang mereka datang sebagai penasihat. Kadang mereka hadir sebagai ujian.

What ever it is, just take the good side. Yang tak berapa baik, ambil sebagai pengajaran.

Wehh, nik, aku rasa cam tak ada kena mengena je. Hahaha muka senyum keluar air mata.

Btw, nak describe you ke Nik ? Secara jujurly, aku tak reti nak describe orang. Siyesly.

Tapi sikit je ek. Okey, setakat yang aku perhati, Nik ni suka puisi, agak puitis jugak lah. nanti aku kasi link blog dia. Korang baca yeee.

Then, Nik dia comel, ayu gitu. Eh, hihi Kemarin dia buat poll either skateboard or rollerblade. then, seriously susah woo nak pilih, sebab dua dua cam best je.

Last last aku tekan rollerblade. Hahaha best apa, tapi skate pun cam best. Last last aku tak tahu dia amik yang mana.

first impression bout Nik ?

mesti budak pandai ni. Haha Nik, tu first impression I. Entah lah, mungkin sebab dia selalu tweet in english,, haha

Tapi teringin la nak tgur dia dulu, cuma segan. i dont know why.

Dah lah, nanti aku makin merapu. Kbye.

btw, ni link blog dia --> http://thechughippu.blogspot.my/2016/01/jujur.html?m=1

Adios peeps !

You Might Also Like

0 comments

Instagram

Twitter